Tuesday, January 14, 2014

first post on 2014..

assalamualaikum dan salam 2014 untuk bloger, blogwlking sekalian alam..wohaa tahun 2014 yang mungkin akan mencabar profesionalisme gua sebagai warga pendidik..hope this year, gua dapat menjalankan tanggungjawab dengan baik..inshaallah..

ok..pertama sekali untuk tahun 2014 nie, gua diberi kepercayaan untuk mengajar budak SPM and form 4, subjek sains pertama..opsyen major gua tue..giler terkejut, giler gabra dan giler kentang..dan gua pasti setiap malam gua mesti study buku teks sains pertanian tue..alhamdulillah lah, sudah 2 minggu PnP berjalan, gua rasa semakin serasi dengan SP nie..tapi takpe dalam satu kelas tak ramai pun (form 4-18orang, form 5-17orang), tapi yang big adventure nya my students all are MALE..huhh..yang tue baru sains pertanian, tak termasuk ag subjek kemahiran hidup..all male students also..gua reda je la..matlamat gua cuma nak PnP gua berjalan lancar dan objektif pelajar tercapai..minggu depan maybe gua akan buat amali bedah ayam untuk students form 5..nantikan ye..

then, tahun nie jugak gua inshaallah akan mendirikan rumah dan tangga..hehehe..abang, wait for me ok..hehe miangnya gua.. :P gua jugak inshaallah akan post something yang gua DIY sendiri untuk persediaan hari bahagia nanti..especially for goodies..

then and then, tak tau lagi, maybe after married gua akan mintak eg-tukar..tapi entah senang dapat or tidak gua akan try mohon la..kadang2 pikir balik sedih nak tinggal kan kawan2 kat sini..tapi dalam masa yang sama nak juga bina keluarga yang sempurna dengan bakal suami tercinta..amin amin amin ya rabbal alamin..

lastly, untuk post yang pertama tahun 2014 nie, gua harap tahun nie dapat berjalan dengan lancar..hehe..nape ek, gua rasa gua kekok nak tulis post nie..dah tak macam gua yang dulu..lani rasa macam skema pulak tulisan gua..takpe la..bukan ada peminat pun yang nak baca blog gua..cume suka suka sendiri..

ok..nantikan post gua yang akan datang..daaaa..

[rindu upm, rindu kawan kawan kosmate, rindu geng geng semua..]No comments:

Post a Comment